MOHAMMAD MURAD – INVENTIV ȘI GENEROS PENTRU TURISMUL ROMÂNESC

Mohammad Murad continuă să ne uimească și să ne încânte cu ințiativele lui curajoase, dar realiste! Este o adevărată pepinieră de concepții, creativitate, o mașină dedicată prin funcțiile sale, viitorului.

Mohammad Murad ne învață, înainte de orice, să gândim liber și îndrăzneț. Nimic nu este imposibil pe lumea asta! Mai ales în turismul de pe litoral!

Când ai în fața ta un personaj inventiv și generos, precum Mohammad Murad, te poți bizui pe o șansă în plus pentru turismul din România.

Mohammad Murad ar putea fi catalogat ca fiind “Omul inventiv și generos”, sclipitor, cu viziune. Harnic peste măsură! Un exemplu de urmat! Mintea sa crează proiecte, face conexiuni de tot felul, care de care mai spectaculoase!

Cine s-a gândit că Doftana, închisoarea Doftana, al cărui trecut nu vrei să-l știi, va fi transformată într-un complex turistic de talie europeană?

Istoria a reprezentat întotdeauna o sursă nesecată de inspirație, dar puțini sunt cei care știu să o valorifice. Mohammad Murad are un simț artistic ieșit din comun.

M-am convins, în Turism, nu este suficient să ai doar bani, dacă nu știi ce să faci cu ei! Chiar cu bani foarte mulți, poți foarte ușor aluneca în derizoriu, lipsa de logică și de rafinament fiind devastatoare, atunci când regulile turismului sunt ignorate.

Așa cum au fost ignorate, în ultimii ani, dintr-un orgoliu prost înțeles, sfaturile și propunerile unui om al Turismului, care a demonstrat că știe ce vorbește…

În loc să fie luat în serios pe această temă, fie doar prin prisma palmaresului său inegalabil pe plan național, Mohammad Murad a fost marginalizat! Dar cum? Prin vorbe de clacă, printr-o politizare stupidă de către toți neaveniții litoralului românesc, prin atacuri la persoană menite să-l descurajeze și să-l pună pe fugă, cu sprijinul unor instituții ale statului fidele Puterii, indiferent de culoarea politică!

Nici un ministru al Turismului, mă refer la cei promovați de la Constanța, nu a fost capabil să depășească complexul personal de inferioritate generat de prestația lui Mohammad Murad, ori de câte ori s-a vorbit deschis despre litoralul românesc!

Cu domnii miniștri în prezidiu, s-a bocit, nu s-a vorbit! Cu cine și ce să vorbești? Cu Miss-uri de-ale mediocrității, care au lipsit de la orele de istorie? Cu directorași care au fost promovați politic, fiind învățați ca alții să le deschidă lor umbrela de soare…Bineînțeles, când este soare…

Până și cei mai îndoctrinați factori de răspundere au ajuns și ei, dar după ce au parcurs un drum foarte lung și păgubos, la concluzia că s-a pierdut foarte mult din timpul extrem de important alocat dezvoltării litoralului românesc…

Oamenii valoroși din categoria lui Mohammad Murad au fost blocați la mantinelă. Numeroase investiții au fost și ele anulate pe criterii care nu au nici o legătură cu turismul modern. Din fericire, unele dintre ele au fost salvate din noianul de schelete depozitate în subsolul Ministerului Turismului!

De pildă, Doftana, înfricoșătoarea Bastilie a României.. O inițiativă curajoasă și inedită pe care Mohammad Murad a ținut-o “la cutie”, așteptând zile mai bune pentru turismul românesc, care se chinuie să scape de prejudecăți și de morala comunistă.

Mohammad Murad le-a dat unora o șansă de a se purifica, începând chiar cu renumita închisoare comunistă. Un plasture peste o rană uriașă. Închisoarea Doftana va putea fi înlocuită cu o construcție nouă și modernă. Cel mai mare centru de conferințe din România.

Doftana, în a cărei structură intră mai multe unități specializate pe profilul său: un complex hotelier cu 1.000 de locuri de cazare, un complex destinat activităților, numeroase alte anexe de lucru bio…Până unde s-a ajuns!

În cazul lui Mohammad Murad, decisivă este implicarea sa fără frontiere în orice acțiune ce poate fi benefică pentru turismul românesc…Azi la Doftana, mâine în toată țara, acțiunea lui Murad continuă: TURISMUL și ISTORIA.

Sursa: http://timpul.info/articol/26385/mohammad-murad—inventiv-si-generos-pentru-turismul-romanesc.html?fbclid=IwAR3imTkazfgs1r1sOu4YwlUqJ3I9QO2gS8NPeJyQdCnZfizsPBIwzV4wiJc