Astăzi au fost plantați 5000 de puieți de salcâm pe o suprafață de 1 ha în localitatea Mârșani! Acțiunea a fost organizată de PER

Acțiune de plantare și masă câmpenească la Mârșani, Dolj

Liderii Partidului Ecologist Român organizează astăzi, în localitatea Mârșani, județul Dolj acțiune de plantare. Laurențiu Bondrescu Secretar General și Antonie Solomon, Vicepreședinte PER au ales cea mai deșertificată zonă și vor planta 5000 de puieți pe o suprafață de 1 ha.

Președintele PER, Dănuț Pop și Mohammad Murad, președintele executiv vor fi prezenți la acțiune alături de întreaga conducere, membrii și simpatizanții PER din zonă.

Ecologiștii spun că problema deșertificării este cu atât mai mare cu cât zona deșertificată se întinde pe 100.000 ha, până acum făcându-se împăduriri doar pe un perimetru de 7000ha.

Dănuț Pop, președintele PER semnalează că prin PNRR vor trebui să fie vizate împăduriri în zonele afectate. Prezența PER la Mârșani este un start pentru mobilizarea împăduririi serioase și stragegice a României, zonele aride din Sudul țării constituind o problemă reală ce nu trebuie ignorată.

Liderii PER îi așteaptă pe ecologiști la o masă tradițională în câmp, cu produse oltenești.

Sursa: https://ziarulagricol.ro/astazi-au-fost-plantati-5000-de-puieti-de-salcam-pe-o-suprafata-de-1-ha-in-localitatea-marsani-actiunea-a-fost-organizata-de-per/